Minu foto
Nimi:

25.6.08

Widley 08


Meie maailm on väike, hotelli hommikusöögil oli kallistamist, tava mida kasutatakse kohtumisel Vanade Sõpradega - kõigepealt Jaques Lõuna-Aafrikast ja kohe varsti Per Anders Rootsist. Kumbki neist ei suuda mu nime korralikult välja hääldada, üks ütleb Hert ja teine Jert. Tühja sellest.
Pärast inglise hommikusööki sõidutati meid õppuse toimumise kohta, fort Widley´sse. See oli hotelli lähedal ja ehitatud Napoleoni armee rünnakute kaitseks. Vaadates toonast kaitserajatist, ei mahu lihtsalt pähe, mis issandama moodi selliseid asju vallutati. Ajal, kui polnud õigeid relvigi. Nüüd aga on teised ajad ja fordi oli vallutanud USAR armee. Kuulasime ära tutvustava loengu ja vaatasime kõrvalt, kuidas eririikide päästjad üritavad multirahvuslikku meeskonda ehitada. Ei tulnud eriti hästi välja.
Omamoodi on inglased hullud, nad kavatsevad anda oma varustuse võhivõõrastele kasutada. Enamus päevast läkski varustusega tutvumiseks ja arusaamiseks, kui palju "kola" on Eesti meeskonnal vaja veel hankida. Pete tegi meile ka ringkäigu forti rajatud simulatsioonidesse. Meisterlik töö ja taaskord ideede kogumine, mida peaks saama kasutada meie päästekooli harjutusväljaku ehitamisel.
Et asi väga varingute keskseks ei muutuks, viidi kogu kamp õhtul Spinnaker Towerisse, torni mille kõrgeim vaateplatvorm on maapinnast 110 m kõrgusel.