Minu foto
Nimi:

27.8.08

Läti

Meie Rootsimaine hingamisaparaatide tootjast suurpartner INTERSPIRO saatis meile kutse osalemaks nende tehase avamisele Liepajas (see on Lätis). Teele asus Interfire Oü läbiproovitud ja ajale vastu pidanud ja pidav paar: Innar&Gert. Otsustasime minna ja autoga. Teekond sai selline, et tööpäeva lõpus Tallinnast Riiga, öö Riias ja varahommikul Liepajasse. Seal pidime olema kell 0900 ja distantsiks pea 500 km.
See tee viib teatavasti läbi Pärnumaa ja just sellest osast, kus veetsin 6 aastat suusatrenni tehes, vanast heast Võistest. Alates Uulust, kuni Häädemeesteni oli hinges suur nostalgia. Palju on siin muutunud aga kõikjal on võimalik ära tunda ammuseid kohti ja paiku, kus sai jalgrattaga ringi sõidetud. Suur heameel oli näha, et Võiste pood veel alles on, seda ei tea maailmas keegi, kui palju sealt kõrsikuid, halvaad ja limpsi ostetud sai. Jah, on õnn, kui on mida meenutada, sest olen täiesti kindel, et just see eluperiood ladus põhja sellele, mis praegult käes on.
Riiga jõudsime suures vihmas ja õhtupimeduses, GPS-i abiga leidsime ka oma hotelli üles. Arvestades väsimust ja asjaolu, et oleme alles poolel teel ning ärkamine tuleb vara, heidsime kiirelt magama.