Minu foto
Nimi:

10.2.09

Kronenkork

Suur projekt Rosenbaueriga hakkab jõudma lõpusirgele. Täna oli viimane ülevaatus ja test ühele väga erilisele eriautole, mis alustab lähinädalal teed Eestimaa poole.
Lõunast oli töine osa läbi ja otsustasime enne ametlikku õhtusööki ühe kohaliku veini juua. Austria valged veinid on tõeliselt head. Astusime sisse ühte veinipoodi, kus oli ka laud. Õhkkond tundus õdus ja otsus sai langetatud - joome selle veini siin. Veini valikul ma kaasa ei rääkinud, keskendusin poeomaniku taksikoerale. Takside omanikud teatavasti tunnevad iseloomulikku ühtsust. See taks sobis sinna veinituppa imeliselt, tunda oli peremeest, kellele tema majas on kõik lubatud. Muide, tema pesa oli poe vaateaknal. Vein valiti väga lihtsate seast, tegu oli nii tavalise joogiga, et pudel ei olnud suletud korgiga. See oli suletud samasuguse plekkkorgiga nagu meil näiteks õllepudelid. Kvaliteetjook see muidugi ei olnud aga tihti on lihtsad asjad üllatavalt head, nii juhtus ka selle veiniga. Pudeli hind riiulis oli 2.30, kui vanaemaliku olemisega müüa kuulis, et soovime seda pudelit kohapeal juua, andis ta meile klaasid ja küsis hinnaks 6.20. See on minu elus kõige kiiremini tõusnud hind, letist lauani oli ca. 2 m.
Õhtusöögil üritasime Rolandile seletada, mis veini olime joonud. Ta on selleala asjatundja ja minu andmetel on tal endal väikene veinikelder. Kui Roland kuulis, millise korgiga oli pudel suletud, siis oli tema pilgus kaastunnet. Sõnadeta oli selge, et olime joonud mingit kohalikku "peeti" (ainult, et valget). Õhtusöök kalarestoranis oli super, kui välja arvata teod, kes supisees ujusid.
KEELENURK: Kronenkork