Minu foto
Nimi:

21.1.09

Hakkab jälle peale


Seekord tuleb siis esimene ots Austriasse. Põhjuseks uue pumba, mille nimi on Beaver, kasutuaja koolitus. Beaver on hetkel maailma ratsonaalseim teisaldatav mootorpump. Rosenbaueril on kombeks oma mootorpumpadele panna nimed, nüüdseks on siis olemas Otter, Beaver ja Fox (suuruse järjekorras). Beaver tuli turule eelmise aasta keskel ja varsti kohe jõuavad esimesed viis ka Eestisse. Kummaline on aga see, et viimased uuendatud tuletõrjepumbad ei tule mitte meie tuletõrjele vaid hoopis Kaitseväele. Nad on selles punktis Päästeametist hetkel ees.
Reisiplaan ei saanud tihe, seega muutus aktuaalseks raamatu lugemise mõte. Esmavalik oli Mart Laari "Emajõgi 1944", kuid selle raamatu kaane kujundus muutis mind murelikuks, sellel on väga suurelt ja selgelt Wehrmachti sõduri kiiver. Sellised kujundid võivad aga Kesk-Euroopas mõjuda ärritavalt. Mine tea, kuidas mõni reageerida võib. Nii jäigi see valik koju ja kaasa sai "Urmas ja Merike", mitte midagi ütleva kaanekujundusega rahvusromantiline teos, meie muinasajast. Mille kõigega tänapäeval arvestama ei pea.
Teekond läks seekord läbi Kopenhagenisse, sealt Viini ja sealt rongiga Linzi. Korra läks ärevaks, kui Kopenhageni lennujaam mähkus udusse, tundus, et lendamisega on taaskord lõpp- Õnneks läks kõik hästi ja mingit hilinemist ei tulnud. Sulandumaks kohalikega sõin Viini raudteejaamas ühe Semmel mit Wurst ja veetsin rongis 2 tundi koos 2 indialasega, 1 austerlasega, 1 hiinlasega ja "Urmase ja Merikesega". Rong oli Linzis 2230 ja mina hotellis 2245.