Minu foto
Nimi:

7.9.09

Vihm, mis ähvardas muutuda lumeks


Rocky Citysse jõudes hakkas sadama tugevat vihma. Lisaks puhus vinge ja külm tuul, mis tegi olemise topelt vastikuks. Kogu see üritus algas seminariga, mis leidis aset nö. ilusa ilma saalis. Selleks oli suur plekk-katusealune, millel seinteks militaarsed maskeerimisvõrgud ja põrandaks betoon. Kogu seda askeetlust kaunistas presidendi portree, mis meile kõigile tõsise näoga otsa vaatas. Seminarist suurt asja ei saanud, sest tugev vihm krabises katusel nii kõvasti, et jäi tunne nagu istuks trummi sees. Saamaks aru, mida eestkõnelejad räägivad oleks olnud vaja huultelt lugemise oskust. Lisaks ei pidanud maskeerimisvõrgust seinad kinni tuult ega hääli. Kõikidel kashhidel, kes ringi töllasid olid raadiojaamad, milles oli pidev möla. Asi kaotas igasuguse mõtte pärast seda, kui helikopterid alustasid treeninglendudega. Tõusin püsti ja läksin vihma kätte esimest CBRN demo vaatama, õppus oli alanud.
Ligumärja olemise tegi eriti vastikuks see, kui meid lõunasöögi järgselt paljaks rööviti, seda ametlikult muide. Toitlustamine oli telkides, lauad uhked ja ettekandjad kiired. Pakuti kompleks lõunat, mis maitses täitsa hea (ka hobuseliha) aga hind oli see, mis vihastas - ca. 3000 tenget. Krt, hotellis oleks saanud sama raha eest 3 korda süüa. Rahvusvalised õppused on raha teenimise koht, sest maksjaid jagub.
Natuke kompenseeris mossis olemist see, et lõunast läks ilm väga äkki väga ilusaks, nii ilusaks, et tõusime mõnede kollegidega ühe mäe küljele ja vaatasime maailmale ülevalt alla. Mägedes muutub ilm kiiresti.