Minu foto
Nimi:

8.9.09

Tänusõnad koerale


Hommikune äratus oli jube vara, nii vara, et hotelli hommikusöök anti meile retseptsioonis. See oli kummaliseim hommikueine, mida olen näinud. Igale oli ettenähtud kaks rullis pannkooki ja tops coca-colat, mis valati piinliku täpsusega välja sealsamas leti peal. Korraldajate plaan oli, et me sööme bussis, sõidu ajal. Joogi jõin kohe ära ja pannkoogid sõin hotelli ees, koos mingi hulkuva koeraga. Kiiruga bussi, kus istusime ca tund aega, enne kui välja sõitsime. Asjad käivad ikka ühes stiilis. Õnneks oli ilm ilus. Päikesetõus stepis ja mägedes tasub nägemist, pilt mida ei suuda ilmselt iial unustada.
Rocky Citys ootas meid Ruslan, kes oli hankinud terve karja "kannatanuid" ja veel paar kasahhidest ohvitseri. Panime oma sündmuskoha valmis ja jäime ootama. Oodata tuli kaua, sest suurte õppustega on alati see häda, et ei saa ennast vedama. Meil läks muidugi nii, et pärast tunnist ootamist paisati kohale kolme riigi päästemeeskonnad. Esimesena saabusid aserid, nende tööstiil oli väga tormakas, mis varingu puhul on suur viga. Siinse regiooni päästjaid iseloomustabki meeletu rapsimine ja vähene mõtlemine. Paari minuti pärast saabus järgmine meeskond. Oma õuduseks märkasin, er Armeeniast, väga suur mööda lask OSOCC-is. Ma olen võib olla vandenõu teoreetik aga arvan, et see oli meelega tehtud, sest OSOCC-i juht oli türklanna. Mis nende rahvaste vahel toimub, seda uurigu igaüks. Aserite ja armeenlaste vahel oli nähtamatu sein, nad vahetasid ainult ühe küsimuse-vastuse. Töö jätkus eraldi nurkades, ainult lärmi oli poole rohkem. Tasakaalustava jõuna saabusid venelased. Kaugelt näha, et profid, töötasid vaikselt ja kvaliteetselt. Murelikuks tegi asjaolu, et mägedepojad ei tea, mis on esmaabi kannatanule. Nende tööstiili ja -kultuuri juures, surevad kõik päästetud ilmselt päästjate käte vahel (tapetuna). Lõunaks sõime seekord ainult suppi.
Pärastlõunal käis meie platsil veel kohalik meeskond. Kõik täpselt sama: mitte mingit mõtlemist, tegutsemine koos lärmiga ainult. Kartsin, et see roheline majaosa vajub lihtsalt kokku.