Minu foto
Nimi:

16.11.08

IEC-SUI


Algab liikumine Sveitsi suunas. Olen arvatud INSARAG sekretariaadi poolt Sveitsi rahvusvahelise päästemeeskonna klassifitseerimise hindamismeeskonda. Eestist läheb kaks meest, lisaks tuleb ka Tauno, kes osaleb sel üritusel vaatlejana. Tauno on see mees, kes on EDRT klassifikatsiooni harjutusel meeskonnajuht. Oleme mõlemad tugevalt seotud ka meie oma päästemeeskonna ettevalmistamisega INSARAG-i poolseks hindamiseks.
Osalemist IEC hindamismeeskonna töös võib lugeda ilmselt mu päästeala karjääri tipuks. Enam kaugemale on selles koridoris raske liikuda. Meeskond kuhu kuulun sisaldab endas aukartust äratavaid nimesid:
1. Dewey Perks (USA) - meeskonna juht (TL) Management, USAR
2. Steffen Schmidt (DEN) - Management
3. Mitsuhiro Fujimaki (JPN) - Logistic
4. Vesa Truhponen (FIN) - Medical
5. Petr Vodicka (CZH) - USAR
6. Gert Teder (EST) - Logistic, USAR
7. Arjan Stam (NED) - USAR
8. Thomas Peter (AUT) - INSARAG sekretariaat
Lend läks üle ootuste tõrgeteta ja õhtuks olime Zürichis. Sõit Berni läks suure reisibussiga, milles istus 2 kohalikku, 2 eestlast ja 3 hiinlast. Ilmne priiskamine. Selleks hetkeks oli selge, et sveitslaste punktuaalsus ei ole mingi legend. Olin juba kahel korral kuulnud ajavahemike ütlemist sekundites. Õhtusöök koos vaatlejatega, mille käigus võõrustajad tundsid muret, et kas mul, kui hindajal ikka kõlbab koos vaatlejatega süüa. Tobedus. Hotelli jõudsime südaööl, õnneks nägin ka oma meeskonna kaaslasi. Laterdasime nats niisama ja magama.
Siinkohal alustan ka uue asjana siin lehekülgedel nimelt keele rubriigiga, kus hakkab leidma väljendeid, mida EI TOHI otse tõlkida. Kui palju neid olema hakkab, seda näitab aeg.
KEELENURK: Baby Changing Station