Minu foto
Nimi:

24.3.09

VIP & firefighters


Algab seminar. Iseenesest mitte midagi uut, olen seda INSARAG-i tüüpilist tutvustamist kuulnud 3-4 korda. Kella 1000-st liikusimegi Brendoniga lennujaama, sest eilse seisuga on USAR meeskondade piiriületus ja RDC loomine meie vastutusalas. Kaasa tuli ka keegi lennujaama juhtivtöötaja. Siinkohal võtan sõnad tagasi Tallinna lennuvälja tagavärava turvatöötajate ees. See, milline keberniit oli meil terminaali sissepääseda ei võrdu millegagi. Helistati ja uuriti ja helistati ja ei saadud aru. Isegi see ei aidanud, et kohalik ülemus kambas oli. Suure surmaga olime lõpuks siiski juba tuttavas terminaalis. Seletasime kõigile instatntsidele omaõppuse mõtte ära ja tuleb tunnistada, et ega nad päris täpselt aru ei saanud, mis jant siin homm epihta hakkab. Tagasi seminarile jõudes otsustasin kuulata vanu tuttavaid loenguid. Vahepeal kõikus hotellis vool päris kõvasti - õues oli tugev äike.
Õhtusöögi sõime ühes väga ilusas kohalikus restoranis koos koleegidega Soomest, Lõuna-Aafrikast ja Hollandist. Totter tundus, et selles restos ei olnud "Ararti", võimalik oli tellida ainult rahvuvahelisi märke. Probleem leidis lahenduse selliselt, et otsisime ühe baari ja jõime seal kaks klaasi koos sokolaadiga.
Korra veel sellest liftist. Teatavasti suurtes hotellides ja kõrghoonetes on liftid, mis tulekahju puhkedes sõidavad alumisele korrusele, avavad seal uksed ja lõpetavad liikumise. See välistab inimestel lifti kasutamise tulekahju ajal. Kui olete märganud mõne lifti seinal lukuauku, mille kõrval on kiri TULETÕRJE, siis see tähendab seda, et tegemis on tuletõrje liftiga. Spetsiaalse võtmega saavad tuletõrjujad lifti uuesti liikuma ja saata sellega näiteks rasket varustust ülemistele korrustele. Meie liftis oli ka seinas lukuauk aga kiri selle kõrval oli veider: VIP&FIREFIGHTERS. Meie seas on alati võrdsemaid ja eile just selline seltskond seal viiekesi sõitis:)