Minu foto
Nimi:

19.9.09

EUFLOODEX


Andsin erinevatel põhjustel, millised jätaksin enda teada, nõusoleku olla Eesti Päästemeeskonna juht Hollandis toimuval üleujutuse teemalisel rahvusvahelisel päästeõppusel EU Floodex 2009. Meeskond oli hea struktuuriga ja omapärase koosseisuga, oli väga vanu olijaid ja oli mehi, kes esimest korda sellisel üritusel osalevad. Väike hirm oli, et kas suudan täiesti võõrastest meeskonna moodustada või mitte, mõtlen siinkohal meeskonda, kes hingab ja mõtleb ühes rütmis.
Plaan oli minna Hollandisse mööda maad, misd teeb ühe otsa kilometraaziks 2200 km, kokku 4400 km, need numbrid ajasid nutu kurku.
Väljasõit oli planeeritud Koselt ja palju poleks puudunud, kui oleksi ise meeskonna juhina hilinenud. Nimelt startisin seekord otse Lillekülast ja nagu vana komme ette näeb oli ka seekord varahommikul suur tulekahju. Õnneks olin siiski enamvähem õigel ajal kohal. Meie kolonn koosnes 31 mehest, neljast minibussist, igal treiler paadiga sabas ja ühest veoautost, millel oli käru taga. Lahkumine oli vaevaline, sest tegime Pärnus peatuse, sel ajal kui poisid veel viimaseid asju pakkisid andsime Vadikuga AK-le intervjuu, milleks ajakirjanikud polnud üldse viitsinud ettevalmistuda.
Edasi kulges teekond läbi Läti Leedu Poola, kus Suwalkis oli esimene ööbimine, seljataga oli ca. 700 km ja laudjaks istutud tagumik