Minu foto
Nimi:

7.3.07

THW


Hommikul tuli vihma ja see sai takistuseks ka hommikusele kõndimise ringile. Sellistel koolitustel, kus tuleb hommikust õhtuni klassis istuda, mõjub liikumine hästi. Samuti annab see hea võimaluse liikuda kõrvaltänavatel ja nähe, kuidas kohalikud inimesed elavad. Tundub, et hästi, sest siin õitsevad juba lumikellukesed ja krookused.
Mõni sõna THW-st (Techniches Hilfs Werk). See on sakslaste organisatsioon, mis on mõeldud tehnoõnnetuste ja katastroofide tagajärgede likvideerimiseks - absoluutselt igal tasemel, alates lume koristamisest lõpetades rahvusvaheliste operatsioonidega. Nad tunneb ära tumesinise värvuse järgi. Nagu paljud asjad Saksamaal on alguse saanud sõdadest, nii ka THW. Algselt oli nende ülesanne sõjakahjude likvideerimine ja normaalse elutegevuse taastamine. Tänaseks on aga tegemist Euroopa ühe võimsaima päästeorganisatsiooniga, kusjuures sinna kuulumine on vabatahtlik. Tüüpiliselt suhete keeristele, ei saa väga sagedasti ka Saksamaal organisatsioonid teineteisega läbi. Koostöö tuletõrje ja THW vahel pole just kõikjal kiita. Minu nägemust mööda tuleks ka EDRT-l siit üht-teist õppida ja üle võtta. Lisa saab lugeda siit www.thw.de.
Koolituses algas täna praktiline osa. Veetsime suure osa päevast juhtimiskeskuses, mis oli rajatud veoauto furgooni ning üritasime alustada suuroperatsiooni Uzhgorodis, Ukrainas. Paberi peal muidugi. Jällegi kiidusõnad korraldajatele, praktiline harjutus, mis viiakse läbi selleks spetsiaalselt ehitatud juhtimiskeskuses. Team on hea ja asjad hakkasid sujuma kohe algusest. Väga-väga huvitav oli vaadata THW süsteemi tehnilisi lahendusi ja taaskord teha märkmeid tuleviku suunal. Homme jätkame samast punktist, ainult, et meeskonna siseselt vahetame rollid ära.