Minu foto
Nimi:

5.9.06

Soomes


05.09
Ei läinudki palju aega mööda, kui reisikott jälle koos ja teele. Seekord oli nina Soome poole, täpsemalt Tamperesse turvamessile, sest olen ju ka ärimees. Koheselt andis tunda ka Pakistani järgne väsimus ja entusiasmi oli vähevõitu. Interfirel oli seal üleval "Metz" redelauto, mida soomlastele esitlesime. Laevasõit oli nagu ikka Tallinnast Helsinkisse, edasi läksin rongiga. Ootasin ca. 1 tunni Tampere rongi ja mul õnnestus näha raudteejaamas mingit välikontserti. Sain kinnitust veelgi oma arvamusele, et sealne arusaam showst on teistsugune. Mõtlesin veel pikalt esinejate üle ja jõudsin järeldusele, et selliseid etendusi peabki korraldama raudteejaamas, sest seal on olemas sundseisus publik. Vabatahtlikult ei läheks sellist jama keegi vaatama. Rongisõit pidi kestma 2 tundi aga läks kauem, sest poolel teel läks vedur puruks ja seda tuli remontida. Õhtuks olin õnnelikult redelauto juures ja kaaslasteks Mart, Innar, Kari ja Mika - Interfire oli jälle koos!!!
06.09
Ööbisime Tamperest 100 km Himosel, see tähendas tunnist sõitu nii hommikul kui ka õhtul. Mess ise kulges väga tavaliselt. Hommikust õhtuni õues, oma redelauto kõrval. Stefen oli Saksamaalt samuti kohal ja tema tegi tegelikult põhitöö. Sõidutas huvilisi ja vastas küsimustele. Õnneks oli ilm ilus.
07.09
Messi viimane päev. Rongipilet Helsinkisse oli ostetud keskpäevaks. Sain sealt kiirelt tulema, võrreldes Innari ja Mardiga, kes viisid meie redelauto veel Soomest Rootsi. Nende nägudel peegeldus küll kõik muu, kui rõõm ees ootava reisi üle. Samas kuuleme arvamusi, et oleme õnnelikud, sest saame palju reisida. Ei taha seda arvamust jagada ja kindlasti ei kuulu sinna arvajate gruppi meie Prouad, ärge nende kuuldes reisimisest rääkige. Rongis plaanisin lugeda aga minu kõrvale istus üks Soome naine, kes nähes eesti keelset raamatut, kohe vestlust alustas. Meie jutt, õigemini tema monoloog, kestis kuni Helsinkini. Lugeda ei saanud, magada ei saanud ja kogu aeg oli silme ees jukebox, mida ei saa välja lülitada. Olles ilmselt veel Pakistani mõju all ostsin Helsinkist islami arhitektuuri puudutava raamatu. Laeva sõit oli väga tavaline, istusin ja lugesin ning nautisin vaikust. Jukebox jäi õnneks helsinkisse.