Minu foto
Nimi:

23.8.10

Labürint


Alustasime tabeli täitmist, kus on kirjas abisaadetised eri riikidest. Esialgu tundus kõik lihtne aga kui hakkas selguma, kui jäigalt on asi jagatud eri organisatsioonide vahel, siis oli sekundiga selge, et Pakistani süsteemne abistamine on keeruline ja vajab tegevuste kooskõlastusi. Peamine põhjus on info puudus. Tekib olukord, kus kõik üritavad ajada asju oma suusajäljes ja koostöö algatus sarnaneb suusatamisel tekkivale olukorrale, kui üks suusk satub teise ratta. Jalad on ristis ja nägu lumes.
Nädalavahetuse seisuga on kaetud ca. 55% Pakistani abivajadusest. Kõige suurem puudus on senini puhtast joogiveest, toidust, peavarjust ja elektrivoolust. Ilmselgelt peab maailm pingutama, et ülejäänu kiiremas korras katta, sest tekkinud segast olukorda võivad hakata ära kasutama terroristlikud jõud. See on ka teema, mis oluliselt segab Pakistani enda toimetamist üleujutusega, sest samal ajal käib Afganistani piiril ka pahadega võitlemine.
Päeva teisel poolel külastasime Vesaga Soome saatkonda, mis on meist 200 m kaugusel. Saime juua päris kohvi ja kuulata, kuidas asjad seest poolt tunduvad. Huvitav oli kuulata kuidas on läinud maavärina järgsed ülesehitustööd. Tänaseks on enamus elumaju püsti ja ehitatakse koole, hotelle jne. Maavärina järgsel perioodil kerkisid Pakistanis hinnad, nüüd on oodata sama kordumist.