Minu foto
Nimi:

18.1.10

Näotu lugu


Ärkasin kell 0300, esimese asjana sain teada, et kogu näo pealt tuleb nahk maha - näotu lugu. Ajasin ennast püsti ja asusin tööle. Varahommikul saabus Indrek. Oli rääkimist, alati on olnud, olime kunagi koos vetelpäästes tööl. Saabus ka IHP laager. Selle teami kuulus Orjan Pakistani päevilt. Ta varustas sealseid laagreid kõigega. Tänasest alustame tööd ka ärasaatmiskeskusena, sest esimesed USAR meeskonnad lahkuvad, samas täna saabus veel kaks uut teami. Turva olukord halvenes täna järsult. Lennujaama väravas tekkis märul, mille laiali ajamises osalesid isegi soomukid. Inimesed on vihased, sest näevad lennukeid maandumas aga ei jõua kuidagi kiirelt nendeni. Kohe saadeti ka meid kaitsma sadakond sinikiivrit. Täna juhtus omamoodi lugu. Äkki märkasime, et kaks naist ja üks mees istuvad meie toolide peal. Leif läks neid ära ajama aga siis selgus, et tegemist oli peaministriga, rahvastikuministriga ja põllumajandusministriga, kõrge tasemeline delegatsioon. Asja tipp oli see, kui neist, naine muide, kuses meie kätepesu ämbrisse. Ei oska siinkohal enam sellest teemast edasi kirjutada.
Täna pidi tulema Bill Clinton käima, kohe anti käsk töökohad korda teha, potjomkinlus pole kellelegi võõras.
Meie vaatame aga seda põgenike voogu. Lapsed on siin üli kannatlikud, keegi ei virise ega jonni. Kõik ootavad äralendu väga kannatlikult. Täna on jube kuum päev, võrreldes eelneva tapva kuumusega. Kui lennukite müra meid hulluks ei ajanud, siis päike teeb seda kindlasti.
Sai ka korra vihastatud. Üks meie UNDAC kolleegidest on türklanna, kes ei kuulu just parimate nimeste nimekirja. Tal läks siia tulles pagas kaduma. See muidugi tellis mingi koti järgi ja täna see siis pidi saabuma. Ise ta muidugi asjaga ei tegelenud, saatis mingi sakslase meilt seda teenet paluma. Ei tulnud isegi mitte mõttesse. Sellest maailma suurimast humabilaost ühe koti leidmine ei ole reaalne. Kahe tunni pärast tuli üks piloot, kott käes ja sellel adressaadi nimi. Kott leidis seekord meid. Tänasest olen hakanud jooma külma lahustuvat kohvi.
Õhtusel koosolekul sain teada ka märuli põhjuse. Osa USAR meeskondi on palganud kohalikke oma varustust tassima. Info on levinud ja nüüd tulidki inimesed tööd otsima. Kord läks käest ära ja oligi tüli majas. Täna päästeti veel 5 elus inimest, see on supersaavutus, sest värin oli juba pea nädal aega tagasi.