Minu foto
Nimi:

12.5.10

HAZMAT


Kaks väljasõitu ja hommikune ärkamine oli vaevaline, selline sanatooriumis olemise tunne oli. Kiire ümber häälestamine teemas, sest enne äralendu pidin osalema Newcastle lennuväljal toimuval keemiaõppusel vaatlejana. Asi selles, et Lilleküla komando omab alates NATO välisministrite kohtumisest väga suure hulga keemiaõnnetusele reageerimise varustust ja pealegi on mingist tasemest meie väljasõidupiirkond. Sellist võimalust ei saanud kohe kuidagi mööda lasta. Teepeal tegime peatuse ühe väikese teeputka (mitte kohvi) juures ja sõime hommikust. Inglased jõid teed, mina kohvi. Olen sellelt reisilt kaasa saanud palju täiesti uusi retsepte hommikusöökide tarbeks. Müüjaks oli mees, kes teadis kõike teest, kohvist, peekonist, röstsaiast jne. See on uskumatu kui kiiresti inglased leiavad ühise jututeema. Piisab neil ainult mööda minnes küsida jalgpalli kohta, kui ongi dialoog loodud. Seekord võttis pirukamüüa näo tõsiseks, kui Barry ütles, et on Sundrlandi fänn, tema oli Newcastle pooldaja ja nende kahe võistkonna vahel valitseb ainult vaen.
Suure õppusega läheb alatu ühtemoodi, neid ei saa kunagi õigel ajal käima ja nii ka nüüd. Kogunemispunkt oli lennuvälja kõrval ja mis seal salata, tehnikat tuli kokku ikka väga palju. Õppuse teemaks oli „pahade“ poolt lennukisse puistatud kemikaal. Kõik reisijad oli plaanis puhastada, terroristid tuvastada jne. ühesõnaga suur ühine õppus. Nägin esimest tundi aega, just seda faasi, mis puudutab keemiaõnnetusele reageerimiseks vajalike elementide püstitamist. Pilt oli muljetavaldav ja mitte tahes üldse kriitiline olla, siis Eestil on sellel alal austav beebi staatus, loodan, et areneva ja kasvava beebi.
Tagasi tee läks jälle üle Kopenhageni, seal oli aega 4 tundi ja mure, mida selle ajaga peale hakata oli päris suur. Õnneks lahenes kõik nagu nõia väel. Käimas on jäähoki MM ja mängisid Saksamaa ja Taani. Koos Carlsbergiga oli see maailma parim kombinatsioon antud olukorras.